Atelier Zagato beidzot ir izlaidis savas ilgi slēptās TZ3 Stradale fotogrāfijas.

Var pieņemt, ka superauto ir Alfa Romeo saimes turpinājums, jo īpaši tāpēc, ka uzņēmums šobrīd svin 100. gadadienu kopš kompānijas automašīnu dalības autosacīkstēs. Bet patiesībā modelim ir daudz vairāk kopīga ar citu Zagato ideju. Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale līnijas ir daudz izliektākas nekā tradicionālajiem Alfa Romeo modeļiem.

Šķiet, ka modeļa iedvesma bija Dodge Viper ACR. Eksterjerā ir jūtama medībās aizgājuša dzīvnieka plastiskums un Dodge Viper raksturīgais silueta plūstamums. Vācijā publicētie ziņojumi liecināja, ka Stradale būtu garāks, platāks un smagāks par Dodge Viper, taču, skatoties uz auto, izskatās, ka modelis ir pēc izmēra, tikai padarīts vieglāks, izmantojot oglekļa šķiedru. No Dodge Viper mantoja arī spēkstacija TZ3 Stradale. Šis ir tas pats 600 zirgspēku 8,4 litru V-twin dzinējs, kas, starp citu, modelim var dot par 40% lielāku pārliecību uz ceļiem, salīdzinot ar Corsa TZ3.

Ir vērts atzīmēt lieliskās automašīnas aerodinamiskās īpašības, kuras viņš lielākoties ir parādā virsbūves dizainam. Papildus Dodge Viper Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale dizains atspoguļo dažu citu Zagato projektu iezīmes - Perana Z-one un Kamm Tail. Jaunuma dizains ir veidots, ņemot vērā moderno stilīgo automašīnu pazinēju vēlmes, un tam ir vairākas funkcijas, kas ļauj automašīnai izskatīties eleganti un piešķirt tā eksterjeram krāšņuma dzirksti. Atšķirībā no Corsa TZ3 plānots uzbūvēt deviņas Stradales vienības, kas jau faktiski ir ierobežota maza apjoma ražošanas iespēja. Pirmās trīs automašīnas jau ir nopirktas. Viens auto nonāks ASV kolekcionāram Ērikam Kīnam, bet vēl divus saņems klienti no Eiropas un Japānas.Nu ja tā nav vieglā, bet kravas automašīna, tad bigcar sortimentā var atrast rezerves daļas kravas automašīnām. su.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

Visvairāk apspriestie raksti