Latvijas Ceļu inspekcija komentēja aplikāciju Waze, pateicoties kurai satiksmes dalībnieki var būt informēti par patruļdienestu un kameru ar foto fiksāciju atrašanās vietu. Policijas priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs atzinīgi novērtēja dienesta noderīgās īpašības un funkcijas, norādot, ka pats personīgi izmanto ērtu navigatoru.

Neskatoties uz programmas galveno mērķi - izvairīties no pārkāpumu konstatēšanas, tas neietekmē darbinieku pienākumu izpildi. Gluži pretēji, navigators spēj vēlreiz atgādināt par ātruma ierobežojuma un satiksmes noteikumu ievērošanu konkrētos ceļu posmos.

Waze ir populārs projekts kategorijā "auto navigācija", ko izmanto vairāk nekā 40 miljoni cilvēku. Autovadītāji var informēt citus autovadītājus par uzstādīto kameru vai patruļmašīnu.

Ziņots, ka valsts uzņēmums Latvijas Valsts ceļi iecerējis sadarboties, lai uzlabotu ziņu plūsmu uz ceļiem, ļaujot iegūt datus par negadījuma faktu un citām situācijām, kas saistītas arī ar autoceļu stāvokli. ceļiem.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

Visvairāk apspriestie raksti